Bine ai revenit, Vizitator! Înregistrare RSS

eFilmeOnline.org

Grey Gardens (2009)

Edith “Big Edie” Ewing Bouvier Beale si fiica ei, Edith “Little Edie” Bouvier Beale, erau matusa, respectiv, verisoara primara a lui Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis. Cele doua au trait impreuna zeci de ani in “Gradinile Cenusii” (“Grey Gardens”), avand fonduri limitate si traind in izolare totala.

Casa a fost proiectata de Joseph Greenleaf Thorpe in 1897 si achizitionata de catre Phelan Beale si Edith Ewing Bouvier Beale, in anul 1923. Dupa ce Phelan si-a parasit sotia, Edith Ewing Bouvier Beale si fiica ei, Edith Bouvier Beale, au continuat sa traiasca acolo. Casa a fost numita “Grey Gardens” datorita culorii dunelor de nisip si a vremii incetosate.

La sfarsitul anului 1971 si inceputul anului 1972, conditiile lor de trai s-au inrautatit vizibil. Casa lor a fost infestata de purici si sobolani, era plina de gunoaie si nu mai aveau apa. Dupa o serie de inspectii facute de Departamentul de Sanatate, macabra casa a devenit important articol in ziarul “New York Magazine”.

Femeile se confrunta acum cu evacuarea si cu o posibila demolare a casei lor. In vara anului 1972 Jacqueline Onassis si sora sa Lee Radziwill au asigurat suma necesara reconditionarii casei “Grey Gardens”. Albert si David Maysles au devenit interesati de povestea femeilor si au obtinut permisiunea pentru a filma un documentar despre ele, care a fost lansat in anul 1976, fiind primit in urale , dar si critici.

Grey Gardens (2009) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.


Grey Gardens (2009) online subtitrat in Limba Romana. Server 2.

Categorie: Filme biografice | Vazut de : 255 persoane
Tag-uri: Jeanne Tripplehorn, filme drama, filme 2009, Drew Barrymore, Jessica Lange, Michael Sucsy, filme biografice
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: