The iron lady (2011)

Filmul începe undeva în anul 2008, cu Lady Margaret Thatcher (Meryl Streep) ajunsă la o vârstă venerabilă cumpărându-şi lapte de la un magazin şi nefiind recunoscută de nimeni de acolo, iar apoi se întoarce acasă de una singură. De-a lungul a trei zile, o vedem chinuindu-se cu demenţa şi cu lipsa puterilor care sosesc odată cu bătrâneţea, în timp ce îşi reaminteşte de momentele sale de glorie, personale şi profesionale, pe care le împărtăşeşte cu soţul ei (mort), Denis Thatcher, a cărui moarte nu o poate accepta pe deplin. Ea este arătată ca având serioase dificultăţi în a face diferenţa dintre trecut şi prezent.

Una dintre poveştile filmului o reprezintă preţul personal pe care a trebuit să-l plătească pentru a obţine puterea. Denis este prezentat ca un om ambivalent în legătură cu puterea tot mai mare pe care o are soţia lui, fiul ei Mark locuieşte în Africa de Sud şi nu prea ţine legătura cu ea, în timp ce relaţia cu fiica ei Carol (Olivia Colman) este de multe ori una încordată. Apoi, filmul face un salt în timpul tinereţii sale, când Margaret (Alexandra Roach) lucra în alimentara părinţilor ei din Grantham, ascultând discursuri politice ale tatălui ei, pe care-l idolatriza, şi anunţă că a fost acceptată la Universitatea Oxford.

Ea îşi aminteşte greutăţile prin care a trecut pentru a sparge un monopol al bărbaţilor şi a trece peste snobismul acestora în cursa ei de a-şi îndeplini obiectivele politice. Strădania ei de-a se integra în lumea politică şi a fi privită ca un membru cu drepturi depline este răsplătită cu victoria de la alegerile pentru şefia Partidului Conservator, iar vocea ei începe să se facă auzită şi respectată. Totuşi, ascensiunea ei nu avea să se oprească aici, iar „Iron Lady” mai avea multe obstacole de trecut pentru a realiza tot ce îşi propusese.

The iron lady (2011) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.


The iron lady (2011) online subtitrat in Limba Romana. Server 2.

Tag-uri: Phyllida Lloyd, Meryl Streep, Abi Morgan, filme drama, Richard E. Grant, filme biografice, Jim Broadbent, filme 2011, filme europene, filme oscar
244
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: