Bine ai revenit, Vizitator! Înregistrare RSS

eFilmeOnline.org

The lady (2011)

Aung San Suu Kyi (Michelle Yeoh) e considerată varianta feminină a lui Ghandi, ea e singurul rebel care se foloseşte de cuvinte pentru a lupta şi a luptat pentru democraţie în ţara sa, Myanmar, fostă Burma, timp de 30 de ani. Filmul The Lady este povestea acestei femei care a devenit unul dintre simbolurile contemporane ale luptei pentru democraţie.

Povestea începe în 1988, când Aung San pleacă de la Oxford pentru a ajunge în ţara natală să-şi viziteze mama bolnavă şi rămâne până în 1999, anul în care Michael Aris (David Thewlis), iubitul ei, moare după ce a fost diagnosticat cu cancer. Aung San Suu Kyi a înfiinţat în ţara sa partidul LND, cu care a candidat în 1990 la primele alegeri libere ţinute în ţara asiatică în 30 de ani. În 1991 Aung San Suu Kyi, budistă devotată, a câștigat Premiul Nobel pentru Pace ca urmare a eforturilor ei pașnice și non-violente împotriva regimului militar opresiv.

Filmul este şi o poveste de dragoste ieşită din comun, aceea a excepţionalei Aung San şi a lui Michael Aris. Aung San Suu Kyi e genul de femeie capabilă să-şi sacrifice fericirea personală de dragul poporului său, însă dragostea pe care o împarte cu Michael Aris nu poate fi distrusă nici de despărţire, nici de absenţă, izolare sau de lipsa de umanitate a vieţii politice din Myanmar.

The lady (2011) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.


The lady (2011) online subtitrat in Limba Romana. Server 2.

Categorie: Filme biografice | Vazut de : 472 persoane
Tag-uri: filme drama, Luc Besson, filme istorice, David Thewlis, filme biografice, Jonathan Raggett, Michelle Yeoh, Rebecca Frayn, filme 2011
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: