Léon (1994)

Leone „Léon” Montana (Jean Reno) este un asasin (sau un „curăţător, aşa cum îi place lui să-şi spună) ce duce o viaţă solitară în „Mica Italie”, New York. Ţintele sale provin de la un mafiot pe nume Tony (Danny Aiello) care conduce restaurantul „Supreme Macaroni Company”.

Léon îşi petrece timpul liber făcând gimnastică şi îngrijindu-şi planta de apartament pe care o descrie drept „cea mai bună prietenă” a lui. Într-o zi, el o vede pe Mathilda Lando (Natalie Portman), o fetiţă de 12 ani care fumează o ţigară şi are ochiul vânăt. Ea trăieşte alături de familia ei depravată în acelaşi bloc cu Léon, iar tatăl abuziv şi egoista mamă vitregă n-au observat că fiica lor n-a mai mers la şcoala de fete cu probleme.

Tatăl ei (Michael Badalucco) atrage furia unor agenţi antidrog corupţi care l-au plătit să ascundă cocaină în apartamentul său. După ce indivizii îşi dau seama că unele cantităţi de droguri au dispărut, ei vin peste el în casă alături de un depdendent de droguri pe nume Norman Stansfield (Gary Oldman).

În timpul raidului, Stansfield o ia razna imediat şi îi ucide întreaga familie a Mathildei, unul câte unul, cu excepţia ei, care era în oraş pentru a face cumpărături. Când se întoarce acasă, ea ajunge exact în momentul când respectivii încercau să-şi ascundă urmele şi îşi dă seama imediat ce s-a întâmplat aşa că trece mai departe şi se refugiază la Léon.

Mathilda descoperă rapid că Léon este un asasin şi îl imploră să aibă grijă de ea şi s-o înveţe să devină la fel ca el. Ea vrea să răzbune moartea fratelui mai mic, spunându-i lui Léon că el a fost singurul din familie pe care l-a iubit.

Léon îi arată cum să folosească armele şi în schimb ea îl învaţă să citească. Apoi, la puţin timp după ce a învăţat cum să mânuiască armele, ea umple o geantă cu arme din colecţia lui Léon şi merge să-l omoare pe Stansfield, dar tot ceea ce face este să pornească un mic război în care-l atrage şi pe Léon.

Léon (1994) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.


Léon (1994) online subtitrat in Limba Romana. Server 2.

Tag-uri: Léon (1994) subtitrat, jean reno, Gary Oldman, Léon (1994) online, Natalie Portman
315
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: