Bine ai revenit, Vizitator! Înregistrare RSS

eFilmeOnline.org

A night to remember (1958)

Pelicula ne poartă în anul 1912, când noul vapor al companiei White Star Line botezat Titanic porneşte în prima lui croazieră de-a lungul Oceanului Atlantic, de la Southhampton la New York. Din păcate noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912 se dovedeşte a fi o noapte în care aroganța şi încrederea nejustificată a omului în tehnologie este zdruncinată din temelii, întrucât vasul, despre care se afirmă că nu poate fi scufundat, se ciocneşte de un iceberg şi dispare în adâncuri.

Filmul prezintă versiunea asupra tragediei a ofiţerului secund de bord Charles Herbert Lightoller, unul dintre supravieţuitorii naufragiului, scoţând totodată la iveală deficienţele de construcţie ale vaporului şi de organizare a evacuării după impactul cu iceberg-ul. Se pare că Titanicul era dotat cu prea puţine bărci de salvare pentru cei 2.200 de pasageri pe care îi transporta şi că în momentul evacuării s-a acordat în mod incorect prioritate călătorilor de la clasa I-a. Deşi se afla la numai 10 mile distanţă de locul accidentului, vaporul Californian a avut staţiile radio închise, nu a recepţionat mesajele SOS şi nu a putut salva vieţile victimelor, iar vaporul Carpathia a ajuns cu prea mare întârziere, aflându-se la o distanţă de 4 ore de Titanic.

A night to remember (1958) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.


A night to remember (1958) online subtitrat in Limba Romana. Server 2.

Categorie: Filme de actiune | Vazut de : 400 persoane
Tag-uri: Robert Ayres, filme drama, filme vechi, filme istorice, filme englezesti, filme actiune, filme 1958, Kenneth More, filme europene, Eric Ambler
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: