Free state of Jones (2016)

Povestea filmului este bazată pe istoria ţinutului Jones, Mississippi, din timpul Războiului Civil, şi pe perioada imediat următoare acestui conflict ce a curmat o mulţime de vieţi. În ciuda faptului că scenariul acestui film este o ficţiune, povestea în sine urmează istoria acestui ţinut american şi multe dintre evenimentele prezentate aici s-au petrecut şi în realitate. După ce a supravieţuit Bătăliei de la Corinth, Newton Knight (Matthew McConaughey), un fermier sărac din Ţinutul Jones, a servit drept medic pe front pentru Armata Confederaţiei.

Sătul de ororile la care asista zi de zi, el a hotărât să dezerteze din armată şi să se întoarcă acasă în braţele soţiei sale, Serena (Keri Russell). Aflat acasă, el se împrieteneşte cu Rachel, o femeie sclavă care a învăţat în secret să citească. Dezamăgirea lui Newton faţă de Confederaţie devine tot mai puternică din momentul în care află că trupele sale pun sub sechestru culturile şi vitele oamenilor sub formă de taxe.

După ce ajută o familie să reziste unui astfel de raid, el este muşcat de un câine prinzător de sclavi. Cu ajutorul Mătuşii Sally şi a câtorva sclavi el fuge într-o mlaştină unde mai mulţi sclavi fugari, conduşi de Moses Washington (Mahershala Ali), îi îngrijesc rănile. După asediul de la Vicksburg, dezertorii din rândurile armatei Confederate încep să crească tot mai mult, iar mulţi dintre ei caută refugiu în mlaştini. Newton îi organizează pe dezertori şi pe sclavii fugari într-un grup de soldaţi şi conduce apoi un armată de rebeli care să lupte împotriva Confederaţiei.

Free state of Jones (2016) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.

Categorie: Filme de actiune | Adăugat de: efilme (09-09-2016)
Vizualizări: 932 | Tag-uri: Gary Ross, filme drama, Gugu Mbatha-Raw, Matthew McConaughey, filme actiune, filme noi, filme biografice, Mahershala Ali, filme 2016 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *:


Powered by uCoz © 2017