My blueberry nights (2007)

Filmul este organizat în trei capitole, povestea lui Elizabeth (Norah Jones), intersectându-se cu cele în care protagonişti sunt, pe rând, Rachel Weisz şi David Strathairn, căsătoriţi (ea alcoolică, el – poliţist gelos), apoi Tim Roth, Natalie Portman (cu o interpretare extraordinară la final) – aceasta din urmă în rolul unei jucătoare de noroc, manipulative, compulsive, cu care Elizabeth se întâlneşte într-una din peregrinările ei, în Nevada. Deşi nu neapărat necesare, aceste povesti secundare ne fac să descoperim personaje superb interpretate, deşi plasate în situaţii destul de clişeistice.

Jeremy (Jude Law) este un emigrant din Manchester care deţine o cafenea micuţă în New York. Cafeneaua devine „raiul” lui Elizabeth în timp ce încearcă să se recupereze emoţional după o despărţire dureroasă. Ea se îndrăgosteşte de plăcinta de afine pe care Jeremy o prepară zi de zi, în ciuda faptului că niciun alt client al cafenelei sale nu o consumă.

Mai mult, Jeremy este şi un foarte bun ascultător, căruia Elizabeth i se destăinuie: călătoreşte prin Statele Unite, încercând să afle “adevăratul sens al dragoste”, dar – mai mult – pentru a-şi găsi iubitul care a părăsit-o. Este într-o continuă călătorie, într-o permanentă căutare, aceasta “alergare” a ei, dar şi a celorlalte personaje (fuga în căutarea a ceva, alergare de sine însuşi), transmiţându-ni-se. Comandă în fiecare seară o tartă cu afine şi-şi spune povestea, absentă oarecum faţă de ascultător şi departe de a înţelege că răspunsul căutărilor ei poate fi chiar înaintea sa.

My blueberry nights (2007) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.

Tag-uri: Norah Jones, Jude Law, My blueberry nights (2007) online, Iubire cu gust de afine (2007) onli
2396
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: