Bine ai revenit, Vizitator! Înregistrare RSS

eFilmeOnline.org

Come and see (1985)

Suntem în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Belorusia, lângă granița polonă. Un băiat (Aleksey Kravchenko) pleacă din satul său pentru a se alătura partizanilor. Pierzându-se la un moment dat de grupul său, Alexei se întoarce singur acasă, dar își găsește satul măcelăritși cadavrele trântite unul peste altul în spatele unei case. Pierdut, singur și asurzit, pentru Alexei lucrurile nu mai au cum să se îndrepte. Nici un alt film nu se poate compara cu „Idi i smotri” aka „Come and See” (Du-te și vezi) în descrierea neobodită a coșmarului războiului.

Nu există o poveste propriu-zisă, ci doar aventura picarescă terifiantă a băiatului care colindă prin regiune și dă peste întâmplări unele mai oribile decât altele. Nu există nicio faptă eroică, niciun sacrificiu, nicio chemare patriotică la luptă împotriva dușmanului. Există numai moarte, brutalitate și victime la întâmplare, iar supraviețuirea este o chestiune de pur accident, o glumă crudă. Vă întrebați probabil de ce ar trebui să vedeți filmul acesta.

Răspunsul rezidă în siguranța cu care Elem Klimov își controlează filmul și, deci, publicul. Tablouri ireale și totuși ciudat de familiare. Explozii bizare de vizionarism care ne iau răsuflarea – un partizan face din noroi, bețe și o uniformă nazistă, un soi de păpușă, pe care o grămadă de văduve și mame îndurerate o sfâșie într-un gest de violență primitivă cathartică; câmpul luminat de focurile de recunoaștere ale naziștilor, de care băiatul scapă numai ascunzându-se după o vacă, pentru care doi partizani se certaseră mai înainte ca posibilă rezervă de hrană.

Come and see (1985) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.


Come and see (1985) online subtitrat in Limba Romana. Server 2.


Come and see (1985) online subtitrat in Limba Romana. Server 3.

Categorie: Filme drama | Vazut de : 521 persoane
Tag-uri: filme drama, filme vechi, Aleksey Kravchenko, filme sovietice, filme razboi, filme rusesti, Elem Klimov, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: