Einstein and Eddington (2008)

La începutul Primului Război Mondial, Eddington este numit astronom şef la Universitatea Cambridge de către Sir Oliver Lodge şi este instruit să cerceteze lucrările lui Einstein pentru a apăra mecanica newtoniană. Între timp, Einstein este atras înapoi de la Zurich către Academia Regală Prusacă de Științe din Berlin într-o încercare de-a ajuta în război în tentativa de-a denigra Marea Britanie prin contrazicerea muncii marelui său om de ştiinţă, Isaac Newton. În Berlin, având căsnicia deja tensionată, Einsein se îndrăgosteşte de verişoara Elsa.

Membru al unei secte religioase, Eddington nu poate merge la război şi, astfel, el se duce să îşi ia rămas bun de la prietenul său William Marston, deoarece acesta pleacă pe front ca ofiţer, însă pierde trenul de Marston. El apoi îşi prezintă lucrările colegilor săi astronomi de la universitate – apărându-l pe Newton, dar luând în calcul şi ipoteza că Einstein ar putea avea, totuşi, dreptate – şi ia o familie germană în casa lui după ce îi salvează de un mafiot violent anti-german.

Când nevasta lui Einstein soseşte şi ea la Berlin, ea descoperă aventura soţului ei şi îl părăseşte. Einstein ajunge târziu la o prezentare a gazului otrăvitor al lui Fritz Haber şi este atât de dezgustat de aplicarea ştiinţei în a ucide încât respinge o ofertă de-a renunţa la cetăţenia elveţiană şi a o relua pe cea germană şi refuză să semneze în “Manifesto to the Civilized World” – o listă cu oameni germani faimoşi care fac parte din lumea ştiinţei, artei sau academiei ce susţin Războiul.


Einstein and Eddington (2008) online subtitrat in Limba Romana. Server 1.


Einstein and Eddington (2008) online subtitrat in Limba Romana. Server 2.


Einstein and Eddington (2008) online subtitrat in Limba Romana. Server 3.

Tag-uri: filme drama, Richard McCabe, filme istorice, Patrick Kennedy, filme 2008, David Tennant, Andy Serkis, Philip Martin
276
Total comentarii : 0
Nume *:
Email *:
Cod *: